Araştırmacılar, 2025 yılına kadar yolda yaklaşık 8 milyon otonom veya yarı otonom araç göreceğimizi tahmin ediyor. Otoyollara girmeden önce, sürücüsüz arabaların ilk olarak 6 seviyeli sürücü destek teknolojisi ilerlemesinden geçmesi gerekecek. Peki otonom sürüş nedir ve seviyeleri nelerdir? pek çok sürücünün en çok merak ettiği bu konunun detaylarını sizler için araştırdık.
Egzoz emisyon ölçümü araca göre belirli takvim aralığında muhakkak yapılması gereken işlemlerden biridir. Aracın çıkardığı zehirli gazlar çevreye ve doğaya zarar verdiği düşünüldüğünde bu işlemin yapılması hem dünyada hem de ülkemizde zorunlu tutulmaktadır.
Aracımızın aks milleri, aracınızın ağırlığını destekler ve tekerleklerinizi döndürmek ve arabanızı ileri itmek için güç sağlamaya yardımcı olur. Akslardan biri veya her ikisi veya ilgili bileşenler arızalandığında, sonuçlar sizi masraflı onarımlarla yolda mahsur bırakabilir. Arızalı araç akslarının yaygın nedenleri ve semptomlarına bir göz atalım.
ABS sistemi frenleme kalitesini artırmak araçlarda kullanılan bir sitemdir. Özellikle ani frenleme durumunda aracın savrulmaması için oldukça gerekli olan bu sistemin açılımı ise “AntiLock Braking System”’dir. Aktif ve pasif olarak 2 farklı tip çalışma mekanizmasına sahiptir.
Turbo Motorlar, bir zamanlar sadece en hızlı performans makinelerini koruyorlardı, ancak şimdi turboşarjlar satışa sunulan otomobillerin çoğuna takılıyor. Peki, bir turbo motor tam olarak nedir, nasıl çalışır ve turbo motorlu araç kullanırken nelere dikkat edilmelidir? Gelin şimdi bu soruların cevaplarını birlikte inceleyelim.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.