Oto Servis Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Oto Servis Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Oto Servis Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Son yıllarda araçlarımız hayatımızın önemli bir parçası konumundadır. Rutin muayenesi yapılmış ve gerekli kontrollerden geçmiş aracımız hem kaygılarımızı azaltır hem de güvenliğimizi sağlar. Ne kadar dikkat edersek edelim aracımız bazen arızalanabilir. Bu durumda tamir ve bakımları için yetkili bir oto servisten yardım alırız. Peki, oto servis seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Bu konuda size rehber olacak çok önemli bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Oto Servisi Seçerken Dikkat Edilecek Hususlar

Oto servise gitmeden önce kararsız kalmamak için birkaç kriteri göz önünde bulundurmamızda büyük fayda vardır.  Otomobillerin dünyasında, her oto servis aynı skalada değildir. Farklı araba türleri farklı elektrik ve mekanik bilgi gerektirir. Öncelikle aracınız için doğru oto servisi ya da ustası seçtiğinizden emin olmalısınız.

Güvenilir bir servisin personeli sizi her zaman dinleyecektir. Sizi dinleyen usta ne sorununuz olduğuna kulak verir ve çözümlerini buna göre üretir. Size en kısa sürelerde dönüş yapar ertelemez. Aracınıza yapacağı işlemleri size anlatır. Sonuçta bu aracın sahibi sizsiniz ve ne gibi değişime uğrayacağını bilmek en doğal hakkınız. Güvenilir bir oto tamirci nazik konuşur. Daha ilk aşamada kaba davranan bir usta işler doğru gitmezse bundan kolaylıkla sıyrılabilir. Sizinse onunla tartışmaya ne enerjiniz olur nede zamanınız. Verilen onca emek ve para bir anda çöpe gidebilir. Güvenilir ustalar sizi ötelemez mesela arabanızı alıp bekletmez.

Oto Servisi Seçerken Dikkat Edilecek Diğer Hususlar

• Bir oto servisine gitmeden önce veya ziyaretiniz sırasında size verilen garantilerin kapsamanı iyi öğrenin ve ilerde oluşabilecek sorunları karşılayıp karşılamayacaklarından emin olun.

• Aracınız garanti kapsamındaysa, firmaya bağlı servislerle iletişim kurun. Böylelikle uygulama sonrasında oluşabilecek zararlardan emin olursunuz.

• Sürpriz faturalarla karşılaşmamak için maliyetini baştan öğrenin ve farklı yerlerden fikir alın. Belki de size söylendiği gibi tek çözüm parçanın yenisiyle değişmesi değildir ve parça onarılabilir haldedir. Faturayı onda bir fiyatına getirebilirsiniz. İşçilik ücretlerindeyse ne üzerinden fiyat verdiklerini sorun zaman mı işin büyüklüğü mü?

• Müşteri memnuniyeti. Hiç şüphesiz en sağlam güvence başka insanların deneyimidir. Onların deneyimine güvenin aksi halde tamirciniz size ne sunarsa sunsun şüphede kalabilirsiniz. Mağaza yorumlarını okuyun, bu oto tamirciye giden tanıdıklarınız varsa onlara fikir danışın. Eğer genel kanaat iyi yöndeyse ve şartları size uygunsa bu servisi aracınız için tercih edebilirsiniz.

• Oto servisin hangi markaları kullandığı, aracınıza ekleyeceği parçalar ve uygulamada kullanacağı malzemelerin kalitesi, işin kalitesine doğrudan yansıyacaktır. Eğer ikinci kalite ürünler kullanılıyorsa ikinci kez tamirci ücreti ödemeyi göze almak zorundasınız.

• Servis çalışanları ile konuşun eğer açıkça sizinle ilgilenmiyorlarsa aradığınız yer burası olmayabilir.

• Servisten araçla ilgili form doldurmasını isteyin. Yaptıkları uygulamalar, işlemler, eklenilen çıkarılan her şey bu belgede yazmalıdır. İleride araçta meydana gelebilecek beklenmeyen arızalarda bu belgeye başvurabilirsiniz. Aracınızın arıza kaynağı, aldığınız servis hizmetiyse bunu kanıtlayabilirsiniz.

• Sigorta şirketinize danışın. Eğer güvenebileceğiniz kimse çıkmadıysa kurumsal yerlerle çalışmak sizin için daha doğru bir seçim olabilir.

• Sigorta anlaşmalı veya anlaşmasız yerlerden hangisini seçeceğinize karar verin. Anlaşmalı yerlerde muayene ve masrafları şirket öder anlaşmasız yerlerdeyse siz ödemek durumundasınızdır.

Kaliteli Bir Oto Servis Seçmek Neden Önemlidir?

Kaliteli bir oto servis hizmeti almak istiyorsanız öncelikle firmanın verdiği hizmet standartlarını ve çalışan personelin niteliklerini öğrenmeniz gerekir. Çünkü araç bakım ve servis hizmetleri mekanik ve elektronik bilginin gerekli olduğu en hassas yerlerdir. Bunun dışında parça değişimlerinde kullanılan yedek parçaların kalitesi ve markası da son derece önemlidir. Ayrıca tercih edeceğiniz oto servisin müşteri deneyimleri de size fikir verecektir. Müşteri memnuniyeti çok yüksek olan servisleri tercih etmeye özen göstermelisiniz. Bu özellikleri taşımayan oto servislerden uzak durmanızda fayda vardır. Aksi halde hem zaman hem de para kaybetmeniz olası bir durumdur.
 
Etiketler: Oto Servis Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?, Oto Servisi Seçerken Dikkat Edilecek Hususlar, Oto Servisi Seçerken Dikkat Edilecek Diğer Hususlar, Kaliteli Bir Oto Servis Seçmek Neden Önemlidir?
Ekim 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR