Araba Hidrolik Yağ: Hidrolik Yağ Seçerken Dikkat Etmemiz Gereken Etkenler
Hidrolik Yağ Nedir?
Hidrolik yağ diğer yağ ve yağlayıcı türlerinden çok farklıdır. Hidrolik yağ, hidrolik makine ve ekipman arasında güç aktarımı için kullanılan sıkıştırılamaz bir sıvıdır. Aynı zamanda yaygın olarak hidrolik sıvı olarak da bilinir. Genellikle sentetik veya mineral bazlı olabilir. Bu sıvının ana görevi gücü aktarmak olsa da hidrolik sıvı aynı zamanda makine ve ekipman içinde bir soğutucu, sızdırmazlık maddesi ve yağlayıcı olarak da işlev görebilir.
Sentetik ve Mineral Bazlı Hidrolik Yağ Arasındaki Temel Fark Nedir?
Yağların, yağlayıcıların ve bazların çok çeşitli türleri olmakla birlikte bunların çoğu mineral bazlı veya sentetiktir. Bu nedenle mineral bazlı hidrolik yağlar ham petrol fraksiyonlarından üretilirken, sentetik hidrolik yağlar kimyasal olarak üretilen baz yağlar veya sıvılardan oluşur.
Sentetik yağlar genellikle temel mineral yağlara kıyasla üstün fiziksel özellikler eklemek üzere formüle edilir. Yüksek sıcaklık performansına yardımcı olur, biyolojik olarak parçalanabilirlik ve ayrıca oksidasyon kararlılığı ekleyebilir.
Hidrolik Sistemler Nasıl Çalışır?
Hidrolik yağın sistemdeki ana rolü, hidrolik bileşenleri aracılığıyla sistemin bir ucundan diğer ucuna mümkün olduğunca fazla güç aktarmasıdır. Sıkıştırılamayan hidrolik sıvıya, genellikle silindir içindeki bir pistondan sürülen harici bir kuvvet uygulandığında, bu yağ daha sonra hidrolik bölmeden itilir ve böylece sistemin diğer kısmında da bir kuvvet oluşturur. Hedef uç olarak adlandırılır. Bu, büyük bir hareket veya eylemle sonuçlanır. Bu çıktı, performansı artırmak ve nihai sonuca ulaşmak için kullanılır.
Nesneye kuvvet uygularken sıkıştırma üretir. Hidrolik yağ sıkıştırılabilir bir sıvı değildir. Esas olarak tüm sıvılar bir dereceye kadar sıkıştırılabilir, ancak hidrolik yağ ile tamamen bir sıkıştırma söz konusu değildir. Gazlar sıkıştırılabilir, bu nedenle hidrolik sistemlerde kullanılamaz.
Otomobil Hidrolik Yağ Seçimi
Piyasada çeşitli yağlayıcılar ve hidrolik yağlar mevcuttur. Uzmanlar, satın almadan önce yağ ve yağlayıcıların standartlarını dikkatlice kontrol etmenizi tavsiye ediyor. Orijinal ve güvenilir tedarikçilerden satın almanız önerilir. Yedpama yağlarında, yüksek ürün standartlarını sürdürmeye inanıyoruz. Müşterilerimizin ne aradığını biliyoruz. En kaliteli hidrolik yağları veya yağlayıcıları arıyorsanız bizimle iletişime geçin. Yağlayıcıların en iyi ve en güvenilir tedarikçilerinden biriyiz.
Hidrolik makinelerinizin uzun ömürlü performansı, makinede kullandığınız hidrolik sıvının kalitesine bağlıdır. Hidrolik makineniz için hangi yağların en uygun olacağına karar vermek için roket bilimi yoktur. Her şey hidrolik sisteme ve uygulamaya ve viskozite derecesine bağlıdır. Her şeyden önce, tüm bu bölümün en kafa karıştırıcı kısmı, piyasada çeşitli fakat farklı tipte hidrolik yağlayıcı bulunması ve tüm ürünlerin hidrolik uygulama için uygun olmayabilmesidir.
Bu nedenle, tek yapmamız gereken uygulamaya dayalı olarak doğru hidrolik sıvının seçilmesine yardımcı olması için Yedpama destek hattına ulaşmaktır.
Hidrolik yağı seçimi söz konusu olduğunda, iki temel husus dikkate alınmalıdır - hidrolik yağ tipi ve viskozite derecesi. Verilen spesifikasyonların yanı sıra yağ seçimi, sistemde kurulu olan hidrolik pompa tipine ve uygulamaya göre de belirlenir. Bunun dışında, doğru seçimleri yapmak için gereken baz yağ türü, genel yağ kalitesi ve performans özellikleri gibi birçok faktör vardır.
Bu nedenle, hidrolik yağı performansını etkileyen gerekli tüm faktörlere odaklandık.
Viskozite Gereksinimleri: Yağlayıcı seçimi sürecinde gerekli olan ilk şey, pompa tasarım tipleri ve viskozite dereceleridir. Hidrolik sistemler, kanatlı, dişli ve pistonlu olmak üzere üç ana pompa tasarımı ile donatılmıştır. Temel olarak pompa tasarımları, belirli faaliyetler ve görevler için geliştirildikleri için birbirinden farklılık gösterir. Bu nedenle yağlayıcıyı seçerken pompa tipine odaklanmanız gerekir.
Her Pompanın Tasarımlarını Ayrı Ayrı Anlayalım
Kanatlı Pompa: Kanatlı pompa, dönen şaft etrafında düzenlenmiş yuvalara sahip rotorlarla tasarlanmıştır. Kanatlı pompa, basınç kapasitesi biraz düşük olsa da, sorunsuz çalışmayı ve düşük gürültüyü sağlar. Aslında kanatlı pompalarda kullanılan sabit deplasmanlı tasarımlar. Aynı zamanda kanatlı pompalar diğer pompalara göre nispeten pahalıdır ancak sabit akış sağlayarak sizi telafi eder.
Pistonlu Pompa: Hidrolik makineler için pompalar sabit veya değişken deplasmanlı tiplerdir. Pistonlu pompa değişken kategorisine girer ve orta yol hidrolik pompasıdır. Bu tip pompalar kanatlı pompalara göre daha dayanıklıdır. Aynı zamanda 6.000 psi yüksek basınç ürettiği için ağır sanayi işleri yapabilir.
Dişli Pompa: Dişli pompa temel olarak iç ve dış dişli olmak üzere iki tiptir ve her ikisi de sabit deplasman kategorisine girer. Ayrıca dişli pompalar basittir ve çoğu hidrolik makinede kullanılır. Bu arada, diğer pompa türlerine kıyasla daha az bakıma ihtiyaç duydukları için herkesin ihtiyacına ekonomik olarak uygundurlar.
İki ana tip dişli pompa vardır - dış ve iç dişli. Dış pompa, iç dişli genellikle otomotiv yağ pompalarında bulunurken, yağı dişlinin dışına geçirip iten iki dişli ile etkinleştirilir. Farklı şekilde kurulurlar - bir dış dişli rotor, çalışmak için iç dişliye bağlanır. Bakımı kolay dişli pompalara sahiptirler, ancak 300 cSt'ye kadar sınırlı viskozite aralığıyla gelirler. Ayrıca, iç dişli 2.200 cSt'ye kadar geniş bir viskozite seçeneği sunar ve bu da pompanın 3.500 psi'ye kadar yüksek basınçlar üreterek yüksek verim ve sorunsuz çalışma sağlamasına olanak tanır.
Hidrolik Yağ Türleri Nelerdir?
Uygulamalara bağlı olarak çeşitli yağlayıcı türleri vardır, bu nedenle uygun yağ konusunda seçim yapmak zor bir iş olabilir. Bu nedenle, doğru yağı seçmenize yardımcı olmak için uzmanca önerilen birkaç ipucunu inceledik.
Tek Dereceli Yağ: Hidrolik sistem düşük sıcaklık gerektirdiğinde tek dereceli yağ veya çok dereceli yağ kullanılır. Uygulamanın viskozite derecesini korumasına yardımcı olur.
Deterjan Yağı: Deterjan yağları, boyutları daha küçük olduğu için en çok mobil hidrolik sistem için uygundur. Deterjan yağının en iyi avantajı, su içeriğini emülsiyon haline getirmesidir.
Aşınma Önleyici Yağ: Yağlamayı sürdürmek için, çoğunlukla motorda aşınma önleyici yağ ve hidrolik sıvı olarak Çinko Dialkil Ditiyofosfat kullanılır.
Sonunda, hidrolik sisteminiz için en uyguna karar vermenize yardımcı olacak tüm gerekli bilgileri derledik.
Tüm rehberimizi inceleyip bilgi edindiğinize göre artık doğru hidrolik yağ seçmini Yedpama Yedek Parça üzerinden seçip alabilirsiniz. Yedpama Yedek Parça Marketi ile yedek parça ihtiyacınızı güvenilir ve hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. Yedek parçalar hakkında bilgi almak için lütfen bize ulaşın.